Assortiment

Elke combinatie van Nespresso koffie en Leonidas bonbons is een bijzondere ervaring, ontdek hier ons assortiment en laat je verwonderen. Bestel jouw producten hier en kom ze afhalen in onze winkel in Leidsche Rijn, Utrecht. Je kunt natuurlijk ook altijd langskomen in onze winkel om het assortiment te bewonderen en te proeven.

Pralines Utrecht

Leonidas pralines, een heerlijke chocoladeverwennerij die gemaakt wordt uit eerlijke bestanddelen. Het bekende bonbon- en pralinemerk maakt alleen gebruik van pure producten en de beste ingrediënten. In tegenstelling tot vele andere chocolademerken worden Leonidas producten bereid zonder palmolie. In plaats daarvan gebruiken onze patissiers 100% cacaoboter. Vanzelfsprekend van duurzaam geteelde cacao. Als je dit zo leest, vraag je je misschien af, hoe het komt dat onze bonbons dan toch betaalbaar kunnen blijven. Leonidas heeft nooit gestreefd naar een luxe exclusiviteit. Eigenlijk zijn ze groot geworden, door klein te blijven. Het grote succes van de verkoop door het guillotineraam is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Ooit was dat hét handelsmerk van de Belgische chocolademagnaat.

Daarnaast had oprichter Leonidas Kestekides de filosofie dat wanneer je luxe pralines zonder palmolie, maar uit het duurdere 100% cacaoboter bereid, je ze toch toegankelijk zult moeten maken voor iedereen. Dat betekent dat hij ervoor moest zorgen niet in het hogere prijssegment terecht te komen. Hij heeft dit opgelost door zijn grondstoffen zelf in te kopen bij de boer én franchisenemers aan te trekken. Met de hulp van de ondernemer kon hij zo de productie opschroeven, waardoor de prijs laag bleef. Dat firma Leonidas het niet hoog in de bol heeft, blijkt tevens uit het feit dat ze al meer dan 50 jaar op hetzelfde adres in Anderlecht gevestigd zijn. Zowel met de fabriek, als de hoofdzetel.

Als gerenommeerd patissier, kun je bij ons in elke Leonidas vestiging, een allergenenboekje inzien, met daarin de grondstoffen pér bonbon apart vermeld. Dus niet alleen het standaardverhaaltje van 100% cacaoboter en zonder palmolie, maar ook of de praline gluten bevat of (sporen van) hazelnoot. Het mooie is ook dat je waar ter wereld ook, in elke Leonida-winkel, hetzelfde warme kleurgebruik en hoge kwaliteit producten aantreft.
 • Napolitain 72%

  Pure originechocolade, 72% cacao.
 • Napolitain Nibs

  Pure chocolade met stukjes cacaoboon.
 • Napolitain Orange

  Pure chocolade met sinaasappelsmaak
 • Napolitain Feuilletine

  Melkchocolade met stukjes feuilleton
 • Napolitain Blanc

  Witte chocolade.
 • Napolitain Noir

  Pure chocolade.
 • Napolitain Lait

  Melkchocolade
 • Casaléo Noir

  Praliné met gepofte rijst.
 • Casaléo Lait

  Praliné met gepofte rijst

Leonidas en Nespresso


De donkere, bittere smaak van koffie gaat enorm goed samen met de zoete weldadigheid van chocolade. Bij Leonidas Utrecht vonden we daar iets mee moesten doen. Wij hebben Leonidas bonbons daarom samengevoegd met een ander merk dat gewend is aan het leveren van topkwaliteit: Nespresso. Wij kunnen wel zeggen, nu we geproefd hebben, dat dit werkelijk een hemelse combinatie heeft opgeleverd.

Jouw beleving centraal


In onze chocolaterie staat jouw beleving centraal, genieten en gezelligheid staan voorop. We willen jouw smaakpapillen verwennen en verrassen, daarom zijn we altijd op zoek naar toevoegingen aan ons bestaande assortiment. Je kunt bij ons thee drinken uit een wijnglas, als onderdeel van de nieuwe ervaring en theesoorten die we aanbieden via theemerk T’s, omdat het leuk is – maar ook omdat het iets toevoegt aan de ervaring die thee drinken is. En in de zomer kun je als IJsliefhebber ook bij ons terecht, wij hebben namelijk Carte d’Or ook nog toegevoegd aan onze melange van topmerken.

Kom bij ons langs!


Dus, houd je net als wij zo van de luxe van Belgische Bonbons en Italiaanse koffie? Wij nodigen je van harte uit om langs te komen. Zodat je de smaken in je op kunt nemen en kunt genieten van de gezellige sfeer in onze cafe. Wij hebben verschillende perfecte paartjes samengesteld van bonbons en koffiesoorten (en/of theesoorten), zodat je op een fijne wijze kennis kunt maken met de kracht van Leonidas, Nespresso en T’s. Je kunt ons vinden aan de Parijsboulevard in Leidsche Rijn, Utrecht. Onze deur staat voor je open!