Assortiment

Elke combinatie van Nespresso koffie en Leonidas bonbons is een bijzondere ervaring, ontdek hier ons assortiment en laat je verwonderen. Bestel jouw producten hier en kom ze afhalen in onze winkel in Leidsche Rijn, Utrecht. Je kunt natuurlijk ook altijd langskomen in onze winkel om het assortiment te bewonderen en te proeven.

Bonbons Utrecht

De bon bons van Leonidas bestaan niet sinds vandaag of gisteren. Al meer dan een eeuw zijn de overheerlijke chocolade delicatessen wereldwijd een begrip. En dat is niet voor niets. Door het gebruik van eerste kwaliteit ingrediënten in combinatie met een lage prijs, is het bedrijf erin geslaagd nummer een van de wereld te worden en te blijven. Daarbij was natuurlijk ook de formule magnifiek. De Belgische bonbons van nu, waren er in de tijd van Leonidas Kestekides nog niet. Het product bonbon bestond wel, maar in een andere hoedanigheid. Bon bons was het Franse woord voor ‘snoepgoed’. Deze allereerste bonbons bestonden uit karamel en hazelnoot, maar misten de chocolade. Het was de Griekse banketbakker Leonidas die op het idee kwam de, later zo bekende, Belgische bonbons te hullen in een jasje van chocolade.

Leonidas Kestekidas werd in 1982 als Griek in Turkije geboren. In zijn kinderjaren werkte hij als straatverkoper. Zodra hij 18 is, ruilt hij het politiek instabiele Turkije in voor bella Italia, waar hij de wijnhandel ingaat. Na een noodlottig ongeval, met een van de zijn vrachtwagens, raakt hij bankroet. In de hoop op een betere toekomst, maakt hij de oversteek naar Amerika. Hier volgt hij een opleiding confiseur-patissier. In 1910 maakt hij deel uit van een Grieks-Amerikaanse delegatie voor de Wereldtentoonstelling van Brussel. Het team wint de bronzen medaille en Leonidas het hart van de Belgische Joanna. In 1912 trouwen ze en vestigt het koppel zich in Gent.

Vanaf dan gaat het alleen nog maar bergopwaarts. In 1913 behalen ze goud, met zijn bon bons op de Wereldtentoonstelling van Gent. 8 jaar later komt zijn familie over naar België. Met zijn neef ontwikkeld zich een relatie die de basis vormt voor de Belgische bonbons zoals we deze tot op de dag van vandaag kennen. • Truffles Speculoos

  Ganache van melkchocolade met stukjes speculaas.
 • Truffles Noire

  Ganache van pure en 85% chocolade.
 • Truffles Classique

  Ganache van pure en melkchocolade.
 • Palet 72%

  Ganache van pure originechocolade 72%.
 • Avelanne

  Ganache van melkchocolade.
 • Duetto Yuzu & Fruit du Dragon

  Ganache van pure chocolade met Yuzu (Japanse citrusvrucht) en Drakenfruit (of pitaja).
 • Duetto Nougat & Sésame

  Ganache van melkchocolade met nougatcrème en sesamzaadjes.
 • Irrésistible

  Roombotercrème met aardbeien, rabarber en een vleugje acaciahoning en witte chocolade.
 • Désirée

  Roombotercrème met ananas.

Een hemelse combinatie

Wat past er bij de zoete weldadigheid van chocolade? Precies. De robuuste en bittere smaak van koffie. Daarom hebben we er bij Leonidas Utrecht voor gekozen de bonbons van Leonidas samen te brengen met de Nespresso koffie. Deze kwalitatief hoogstaande merken vormen samen een hemelse combinatie!

Jij staat centraal

Wij willen jou en je smaakpapillen centraal stellen, je het beste bieden wat er onder de hemel te krijgen is. Daarom hebben we er voor gekozen ons assortiment verder uit te breiden met de verfijnde en verrassende theesmaken van theemerk T’s. Zo drink je bij ons bijvoorbeeld thee uit een wijnglas; niet omdat het leuk is (oké, ook omdat het leuk is), maar omdat het iets toevoegt aan de smaakbeleving. In de zomer kun je zomaar even bij ons binnen lopen om een ijsje te halen, omdat wij voor jou ook het Italiaanse schepijs van Carte D’Or hebben toegevoegd aan ons assortiment van geweldige merken.

Kom langs!

Dus, ben jij iemand met een voorliefde voor kwaliteit, een zoetekauw met gevoel voor smaak? In onze chocolaterie staan we voor je klaar en kunnen we je adviseren over de beste smaakcombinaties. Zo hebben wij, na veel proeven, perfecte paartjes voor je samengesteld. Voel je vrij om langs te komen en zelf te proeven voor je een beslissing neemt over welke bonbon het beste bij jou past. Je vindt ons aan de Parijsboulevard in Leidsche Rijn Centrum, Utrecht.